Pauzele din somn depistate de un aparat la Medias

Pauzele din somn depistate de un aparat la Medias

0 260

Veste buna pentru romanii care au probleme cu respiratia in somn. Celebrul aparat prin care tulburarile de respiratie in timpul somnului pot fi depistate intr-o singura noapte a ajuns in tara noastra. Aparatul, care are rolul de determinare a Sindromului de Apnee in Somn se gaseste la Spitalul Medias, la sec?ia de Pneumologie.
Sindromul de Apnee in Somn (SAS) este o afectiune prezenta in randul adultilor in proportie de 2% la femei si 4% la barbate. Sindromul se caracterizeaza prin intreruperi ale respiratiei in timpul somnului, insotite de scaderi ale nivelului de oxigen in sangele arterial, cu tulburari ale functiei aparatului cardio-vascular, tulburari care pot conduce in timp la hipertensiune arteriala, accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic sau chiar moarte subita in somn.
Aparatul a fost primit in regim de inchiriere, de la o firma distribuitoare. Acesta este un aparat de diagnosticare si tratare a SAS, aparat care ar putea sa le rezolve multor medieseni problemele de respiratie in timpul somnului. Concret, pacientul va fi conectat la aparat, acesta urmand sa inregistreze pauzele de respiratie din timpul noptii, frecventa si durata lor, precum si functiile vitale. A doua zi, datele sunt descarcate in calculator si interpretate de un program specific. Daca pacientul este diagnosticat cu SAS, acesta poate sa se trateze cu ajutorul aceluiasi aparat. Dupa stabilirea diagnosticului de SAS, in functie de severitatea acestuia, se stabileste conduita terapeutica adecvata, iar cea mai eficienta este ventilatia cu presiune pozitiva continua, realizata de aparat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.