Opozitia trebuie sa invete sa lupte eficient cu Puterea

Opozitia trebuie sa invete sa lupte eficient cu Puterea

0 428

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, considera ca, pentru romani, anul 2011 ar trebui sa fie unul in care speranta poate renaste, apreciind ca este important ca partidele din opozitie sa coopereze in acest an si sa nu inceapa sa caute vinovati.
“Este important ca, in opozitie, sa nu incepem sa cautam si noi vinovati, daca vedem ca presiunile la adresa puterii nu produc rezultate imediate. Nu trebuie sa ne acuzam unii pe ceilalti, nu trebuie sa fugim de raspunderea cooperarii, nu trebuie sa cautam vinovati. Trebuie sa cautam solutii. Solutii care, eu cred, exista. (…) Avem speranta ca opozitia se va intari prin atragerea treptata a cat mai multor parlamentari, nemultumiti de ceea ce face actuala putere. Si, in acest sens, trebuie receptat si apelul meu, (…) catre UDMR”, a afirmat Nastase pe blogul personal, in ultima postare din 2010.

2010 – cel mai greu an din istoria noastra de 20 de ani!
Presedintele Consiliului National al PSD a adaugat ca anul 2010 a adus, totusi, pe langa masurile de austeritate care i-au afectat pe romanii saraci si dezavantajati, si ceva care poate da speranta pentru viitor – mobilizarea vocilor care se opun lui Basescu si lui Boc, mentionand ca in acest an opozitia a reusit ‘sa blocheze taierea pensiilor cu 15%, a demascat fraude, a amanat aplicarea unor legi proaste, a fortat Guvernul sa retraga proiecte gresite”.
Adrian Nastase a afirmat ca 2010 a reprezentat, din punctul sau de vedere, “cel mai greu an din istoria noastra post-1989”.

2011 – anul schimbarii si al revenirii la normalitate
Liderul CN al PSD le-au urat romanilor ca 2011 sa devina “anul in care romanii si-au luat soarta in propriile maini, anul in care romanii s-au opus minciunii si dezamagirii, anul schimbarii si al revenirii la normalitate”.
Liderul CN al PSD a apreciat ca in 2011, cei de la putere, care “nu au curaj sa isi asume nimic”, vor continua sa gaseasca vinovati “si mai agresiv decat pana acum”.
“Basescu si Boc vor da vina pe opozitie, pe populatie, pe presa sau pe toata lumea. Este un mecanism deja rodat anul acesta. Este insa important ca noi, cei din opozitie, sa nu cadem in aceeasi capcana – aceea de a fugi de raspundere. E important sa avem rabdare, sa avem inteligenta si sa stim sa jucam cartea cea mai importanta – cea a apararii democratiei romanesti. Fiindca, da, anul viitor se joaca soarta democratiei romanesti. Daca nu vom reusi sa debarcam actuala putere, ma tem foarte tare ca PDL si Basescu nu vor pleca de buna-voie de la putere la alegeri. Tara a devenit doar teritoriul de unde PDL isi strange banii pentru viitoarele alegeri”, a mai spus Adrian Nastase.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.