AVAS un nou termen pentru Avioane Craiova

AVAS un nou termen pentru Avioane Craiova

0 323

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit pana la data de 29 septembrie termenul de valabilitate a ofertei pentru compania Avioane Craiova, se arata intr-un comunicat al institutiei, remis Agerpres.
Potrivit AVAS, decizia de prelungire cu 15 zile a valabilitatii ofertei de vanzare are ca scop finalizarea negocierilor cu ofertantul desemnat castigator, compania ceha AERO Vodochody.
Legea 137/2002 prevede ca institutia publica implicata in privatizare poate prelungi succesiv, cu perioade de maximum 30 de zile, dar care cumulate sa nu depaseasca 180 de zile, termenul de valabilitate a ofertei de vanzare.
In afara de compania din Cehia, pentru achizitionarea societatii romanesti au mai depus oferte Alenia Aeronautica SA Italia si SC INAV SA Bucuresti, Romania.
Oferta imbunatatita depusa de investitorul ceh a fost de 16,327 milioane euro. Compania AERO Vodochody ofera 4,114 milioane euro pentru pachetul de actiuni al companiei (80,97 la suta din capitalul social), 8,883 milioane euro reprezinta investitii pentru dezvoltarea societatii pe o perioada de cinci ani, 3,30 milioane euro capital de lucru in primele sase luni de la transferul dreptului de proprietate si 30.000 euro investitii de mediu in primul an.
Societatea Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. Compania este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.
Avioane Craiova produce subansamble si echipamente destinate aviatiei civile in conformitate cu standardele SR EN ISO 9001 si cu certificarile AEROQ, OMCAS, AACR si AFER. Societatea este autorizata PART 21, pentru componente si subansamble structurale destinate aviatiei civile.
Din punct de vedere istoric, AERO Vodochody a.s. Cehia este cel mai mare producator de avioane militare cu reactie de antrenament din lume. In ultimii 50 de ani, AERO a produs peste 6.500 de avioane de constructie proprie, ceea ce reprezinta, in linii generale, doua treimi din productia mondiala din aceasta categorie. De-a lungul existentei sale, societatea a produs, in total, peste 11.000 de avioane, iar incepand cu anul 2000 si peste 150 de elicoptere Sikorsky S-76.
Capitalul social al societatii AERO Vodochody a.s. este de 192,9 milioane euro.
Va urma si IAR Ghimbav acelasi traseu?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.