Sighisoara: Festivalului Fanfarelor

Sighisoara: Festivalului Fanfarelor

0 382

Municipiul Sighisoara va fi gazda muzicii de promenada, la sfarsitul saptamanii, cand va avea loc a V-a editie a Festivalului Fanfarelor.
Potrivit organizatorilor, la aceasta editie vor participa 10 fanfare din tara: Fanfara Sighisoara, Fanfara Vanatori, Fanfara Praid, Fanfara Corund, Fanfara Regionala Odorhei, Fanfara “Armonia” Tarnaveni, Fanfara din Cristuru Secuiesc, Fanfara “Promenada” Campia Turzii, Fanfara “Atlantiz” Ozun si Fanfara Valeni.
Alaturi de fanfarele romanesti, vor evolua si doua din strainatate – Orchestra de Fanfara a Organizatiei Culturale a municipalitatii Skiatos din Grecia si Swing Band din Tabor din Cehia.
Un element de noutate in programul editiei din acest an il constituie Expozitia de instrumente muzicale organizata in incinta Scolii de Muzica de Zsolt Czier, dirijorul Fanfarei din Foieni, judetul Satu Mare.
”Din dorinta de a stabili o interactivitate mai accentuata cu publicul spectator, acesta a propus organizarea unei astfel de expozitii, la care spectatorii si participantii vor admira instrumente muzicale, vor afla detalii despre acestea, tehnici de utilizare si vor putea chiar sa isi exerseze talentele pe instrumentele cu care Fanfara Foieni se prezinta pe scenele unor evenimente de gen”, a declarat, marti, primarul Sighisoarei, Ioan Dorin Danesan.
Festivalul incepe sambata, 6 septembrie, la ora 13,00, cu minirecitaluri sustinute de fanfare in diferite cartiere ale orasului, dupa care toate fanfarele participante la festival vor defila pe traseul dintre strada Horia Teculescu, pana in Parcul Central. Dupa deschidere, fiecare dintre fanfarele participante va sustine concerte in Piata Cetatii Medievale.
Duminica, vor avea loc minirecitaluri sustinute de fanfare in diferite cartiere ale orasului si o defilare a fanfarelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.