Kelemen Hunor urmasul lui Marko Bela la UDMR

Kelemen Hunor urmasul lui Marko Bela la UDMR

0 326

Conducerea actuala a UDMR, cu un “buget”, atat la propriu cat si la figurat – indestulat direct de Guvernul Boc si completat in forta de Cotroceni, eliberata de griji a trecut la pregatirea victorie la alegerile interne. Lipsa grijilor vine de la fondurile consistente virate de Boc in decembrie, cei mai multi bani acordati unei minoritati, pana in prezent, de catre un guvern, aflat temporar in Palatul Voctoria. La acest consistent cadou de Craciun, serbat de UDMR-isti la aceasi data cu romanii, se adauga ultimele victorii obtinute in Parlamentul Romaniei si la Curtea Constitionala a Romanie (conducerea unor institutii publice, Legea educatiei etc.), conform declaratiilor oferite presei cu multa generozitate si satisfactie de catre Marko Bela.
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, ca il sustine pe Kelemen Hunor pentru preluarea sefiei formatiunii la congresul din februarie, desi crede ca pot fi si alte persoane care sa ocupe functia de presedinte.
“Il sustin pe Kelemen Hunor. Cred ca este foarte potrivit si este candidatul cel mai apropiat de mine. Dar acest lucru nu inseamna ca este singurul care poate sa faca fata, singurul care poate fi presedintele UDMR”, a precizat Marko Bela, citat de Agerpres.
El a mai spus ca desi unii ii reproseaza lui Kelemen Hunor ca ar fi fost prea apropiat de Marko Bela, presedintele in exercitiu al UDMR crede ca acest lucru constituie un avantaj, deoarece a avut ocazia sa invete din experienta de pana acum de la conducerea Uniunii.
Nimeni nu poate continua mai bine decat Hunor, ferit cu atentie de ispitele si “capcanele” ce le ofera prezenta la masa plina de miere (doar pentru ei) a Guvernului Boc.
Obisnuit sa-i sprijine pe udemeristi Basescu le-a mai intins o mana de ajutor printr-o contracanditura controcenista in persoana lui Peter Eckstein Kovacs. Poate sa zica cineva ca nu exista concurenta in UDMR? Istoric vorbind pot fi facute si paralele cu regimul comunist care realizase marea performanta de a pune pe lista doi candidati. Totusi pentru UDMR este un regres la alegerile anterioare au fost trei candidati.
De ce Hunor? Hunor face parte din gruparea care controleaza si dijmuieste de 20 de ani interesele maghiarilor din Romania. Doar unul ca el va conserva si perpetua gruparea care nu a facut nici macar un bine maghiarilor timp de 20 de ani.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.