Elodia – one year after

Elodia – one year after

0 342

Elodia a implinit un an. Desi suna ciudat, este o propozitie corecta. Avocata disparuta la Brasov cu un an in urma conteaza doar de 12 luni pentru opinia publica. Elodia Ghinescu de dinaintea disparitiei, fiinta din carne si sange, care isi facea meseria de avocat la Brasov, avea un copil, un sot cu care nu se intelegea si un/mai multi amanti cu care parea ca se intelege mai bine, n-ar fi prezentat interes daca nu i s-ar fi pierdut urma in noaptea de 29 spre 30 august 2007.
Cea care i-a luat locul in sute si mii de ore de emisiuni ori discutii interminabile intre cetateni ai patriei cu cele mai diverse preocupari este o alta Elodie. Una confectionata din articole de ziar, mail-uri amoroase, fotografii compromitatoare, imagini si vorbe cu nemiluita, difuzate la ore de maxima audienta matinala. O Elodie de celuloza si pixeli. Si sange. Ce-i drept putin, si ala sub forma de pete minuscule, imprastiate in apartamentul sotilor Cioaca, in torpedo, schimbatorul de viteze si covorasul masinii politistului presupus asasin. E Elodie eterata, din care vantul sau pamantul reavan din padurile Rasnovului slobozesc din cand in cand cate o boare inselatoare in narile cainilor politisti, dresati sa dea de urma cadavrelor ingropate.
La un an de la disparitie, nimeni nu stie nimic de soarta femeii. Lipsa ei este compensata ironic de un maldar de hartii care incearca penibil sa-i reconstituie viata. Dosarul Elodia Ghinescu, cel mai dezbatut caz din ultimii 10 ani in Romania, numara deja peste 10 mii de pagini.
29 august 2007 – ultima zi in care Elodia este vazuta in viata. Dimineata, vine la serviciu, fapt confirmat de asistenta sa, Emilia Nita. Dupa-amiaza Cristian Cioaca se duce la cabinetul sotiei sale, iar intre cei doi are loc o discutie aprinsa. Ora 16.30 este momentul la care, conform informarilor SRI, ambele telefoane mobile ale Elodiei au fost inchise. Anchetatorii au stabilit ca la ora 22.00 Elodia Ghinescu are o ultima conversatie pe messenger. Cioaca sustine ca in noaptea respectiva s-a certat cu Elodia si ca i-a cerut acesteia divortul; ca urmare, avocata a plecat de acasa cu un geamantan mare, de culoare galbena, a luat la ea 1.800 de euro si o caseta din ceramica, in care avea bijuteriile, Disparitia femeii a fost sesizata abia dupa cinci zile. Pe 11 septembrie, criminalistii perchezitioneaza apartamentul si descopera pete de sange, apoi altele in masina, pe schimbatorul de viteze, pe covorasul din portbagaj si pe tocul de pistol din torpedo. Pe 8 octombrie, autoritatile descopera in rapa de la Risnov uniforma de politist a lui Cioaca, fotografii cu cei doi si caseta ceramica de bijuterii, toate avand sangele Elodiei pe ele. Intre timp Cristian Cioaca s-a mutat la IPJ Arges si a intentat proces de divort impotriva Elodiei Ghinescu pentru parasirea domiciliului conjugal. Prima infatisare a procesului de divort va avea loc pe data de 11 septembrie. Pentru ca maine se va implini un an de cand avocata a disparut de acasa, familia Elodiei va depune luni o cerere de declarare a disparitiei pe cale judecatoreasca si Cristian Cioaca va putea fi acuzat de omor calificat si in lipsa cadavrului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.