Artistii brasoveni vor picheta Prefectura

Artistii brasoveni vor picheta Prefectura

0 290

Potrivit unui comunicat de presa primit de la BNS, actiunile de pichetare organizate de artistii si salariatii din ramura cultura – afiliati la Federatia Sindicatelor Artistilor Interpreti din Romania (FAIR), Uniunea Sindicatelor din Institutiile de Spectacole (USIS) si Federatia Sindicatelor Bibliotecarilor din Romania (FSBR) – continua saptamana aceasta, conform calendarului, cu proteste in principalele orase in care cele trei federatii au reprezentanti.
Miercuri, 27 august 2008, sediile prefecturilor din Arad, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Timisoara, Targu Mures si Ramnicu Valcea vor fi pichetate intre orele 14.30 – 16.30 de grupuri de aproximativ 50 de persoane – artisti si personal tehnic – in semn de protest fata de proiectul de norme metodologice privind aplicarea Legii 353/2007 elaborat de Ministerul Culturii si Cultelor.
O actiune similara va avea loc si la Bucuresti, in fata sediului MCC, in acelasi interval orar. Sindicalistii afiliati la FAIR, USIS si FSBR vor fi insotiti de aceasta data de doi cai si calareti cu costumatii western, plus cascadori si motociclete.
Aceasta este a treia saptamana de actiuni de strada de mica amploare menite sa atraga atentia asupra efectelor dezastruoase pe care le-ar avea adoptarea normelor in actuala varianta promovata de MCC asupra lucratorilor din institutiile de spectacole si concerte. Seria pichetelor se va incheia saptamana viitoare si, daca Ministerul Culturii va continua sa ignore punctul de vedere al sindicalistilor din ramura cultura, se va trece la organizarea unui miting de protest in Capitala la inceputul lunii septembrie.
Potrivit celor sustinute de sindicalisti, Ministerul Culturii si Cultelor a inaintat Consiliului Economic si Social proiectul de norme metodologice in varianta initiala, respinsa de sindicalisti care considera acest proiect ilegal si spun ei, vor face tot posibilulul, indiferenbte cat le va lua, ca acest proiect de norme sa ajunga acolo unde ii este locul, “adica la cosul de gunoi”.
Pana la acest moment nu a fost stabilit un calendar de negocieri intre cele doua parti astfel incat sa se poata ajunge la un compromis in timp util si sa se evite escaladarea conflictului pana la declansarea grevei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.