S-au dublat premiile pentru sportivii cu rezultate la Olimpiada

S-au dublat premiile pentru sportivii cu rezultate la Olimpiada

0 284

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat, miercuri, la festivitatea organizata la Palatul Victoria pentru premierea sportivilor cu rezultate la Jocurile Olimpice, ca premiile acordate de Guvern acestora au fost dublate, suma totala acordata sportivilor, antrenorilor si tehnicienilor fiind de peste cinci milioane de euro.
”Apreciez in mod deosebit performanta pe care ati obtinut-o intr-o competitie foarte dura, cu competitori de mare, mare valoare, iar de aceea performanta pe care ati obtinut-o este cu atat mai valoroasa. (…) Am hotarat sa dublam premiile pentru toti cei care au obtinut medalii si pentru toti cei care s-au plasat pe locurile 4, 5 si 6. Suma totala a premiilor acordata sportivilor, antrenorilor si tehnicienilor depaseste cinci milioane de euro. Cred ca este un gest pe care il meritati pe deplin, si nu este vorba numai de gestul meu, ci si de aprecierea pe care toti romanii va o acorda”, a spus premierul.
El a adaugat ca este de datoria Guvernului sa incerce sa creeze sportivilor conditiile materiale si logistice pentru obtinerea de performante inalte si, in acest sens, a mentionat investitiile Guvernului in programul national de construire a bazinelor de inot sau in baza olimpica de la Izvorani.
Primul-ministru a mentionat ca aceste eforturi guvernamentale vor fi amplificate in continuare pentru ca performanta obtinuta la Jocurile Olimpice de la Beijing sa nu ramana una singulara si sa fie continuata traditia sportiva a Romaniei. El i-a informat pe sportivi, antrenori si oficialii de la Autoritatea Nationala pentru Sport, Comitetul Olimpic Roman si federatiile sportive, de obiectivele Guvernul privind organizarea in 2022 a Jocurilor Olimpice de Iarna si a jocurilor de iarna pentru tineret intr-un orizont de timp mai apropiat.
Premierul a fost foarte bucuros sa inmaneze personal premiile sportivilor premiati cu care a ciocnit si un pahar de sampanie si a facut fotografii.
Conform legislatiei actuale se acorda urmatoarele premii:
• Medalia de aur si titlu olimpic – 35.000 de euro,
• medalia de argint – 28.000 de euro,
• medalia de bronz – 21.000 de euro.
• locul IV – 14.000 euro,
• locul V – 10.500 euro,
• locul VI – 7.000 euro.
Aceste sume pot fi dublate, potrivit legislatiei, la propunerea presedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, insa nu si pentru locurile 4-6. Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a anuntat recent ca forul olimpic va face demersurile necesare pentru a se obtine o Hotarare de Guvern care sa faca posibila dublarea sumelor de premiere si pentru sportivii care s-au clasat pe locurile 4-6.
Reamintim ca dintre cei 102 sportivi care au reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Beijing, 19 au reusit sa urce pe podium.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.