Sarmana ignoranta

Sarmana ignoranta

0 281

Constat,din pacate si aproape zilnic,degradarea tot mai accentuata a intelectului la oameni care, totusi, au trecut si prin liceu. Oameni care conduc o masina si sunt capi de familie,oameni care lucreaza cu bani si banci,oameni care isi dau cu parerea asupra problemelor social-cotidiene si care, in final, au pretentia sa fie respectati. Oameni care chiar reusesc sa o rupa putin in „inglis” sau „doici”, dar care nu sunt in stare sa depaseasca fenomenul manele si limita textului acestor kitschuri.
Nu stiu daca v-am povestit despre o tipa cunoscuta mai mult din vedere si care,observandu-mi rucsacul cu cumparaturi in spate, m-a intrebat daca plec in excursie si unde anume. Gasind intrebarea fara rost i-am raspuns ca da, plec in excursie pe muntele lui Venus, undeva mai la dreapta de Poiana Marului, si unde exista un izvor cu ape termale, la care tipa mi-a urat distractie placuta si sa ma intorc sanatos, dovedind ca nu-si cunoaste ni propriul organism cu partile sale mai intime. Caci a luat in serios chestia cu excursia pe acel munte aflat in posesia femeilor.
Ieri am mai intalnit un exemplar, de data asta un tip, care a dovedit ca degeaba a trecut si pe la scoala, etaland o ignoranta ingrijoratoare in ce priveste cultura generala.
Tipul m-a auzit discutand cu un politist, de serviciu intr-o piata agroalimentara,despre stilul de lupte Kung-Fu. Cand am ramas singur, tipul s-a dat la mine cu intrebarea daca politistul practica acest stil de lupte. I-am raspuns afirmativ, conform adevarului. La care tipul m-a intrebat – probabil auzise de diferitele centuri in cadrul nuvelului de pregatire la acest soi de lupte – ce fel de centura are politistul. Pentru ca tot ma batuse soarele de vara pe chelie vreo doua-trei ore, i-am raspuns junelui ca politistul are centura de asteroizi. La care tipul a ramas cu gura cascata de i se vedea inutila masea de minte,dupa care m-a intrebat daca acesta este ultimul grad de perfectionare. L-am lamurit ca nu, ultima fiind centura cu diamante de culoarea astrelor, normal, astea fiind mai mari ca asteroizii.
Tipul mi-a multumit calduros pentru informatii si s-a dus sa impartaseasca cele aflate amicilor de taraba.
Iar eu am simtit tentatia de a intra intr-o camera frigorifica taiata intr-un ghetar ferit de incalzirea si tampirea globala, din care sa ies cel mai devreme peste 50-60 de ani, ca sa vad ce s-a ales din biata omenire.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.