BAC 2008: Absolventii sustin proba obligatorie a profilului

BAC 2008: Absolventii sustin proba obligatorie a profilului

0 382

Absolventii de liceu care nu au participat la sesiunile precedente ale examenului de bacalaureat sau nu au promovat examenul, sustin, luni, 25 august, proba obligatorie a profilului.
Proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii – scrisa sau practica – este programata, marti, 26 august. Ultima proba, tot la alegere, dar dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii – scrisa sau practica – se desfasoara miercuri, 27 august. La aceasta sesiune a bacalaureatului vor participa aproape 54.000 de candidati.
In data de 29 august vor fi afisate primele rezultate (pana la orele 16.00) si vor fi depuse contestatii (orele 16.00 – 20.00). Acestea vor fi solutionate in intervalul 30 – 31 august, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc luni, 1 septembrie.
Pentru a promova bacalaureatul, elevii trebuie sa obtina cel putin nota 5 la fiecare proba si media finala minimum 6.

9 elevi prinsi copiind la Brasov
La Brasov, 9 elevi din cei care au sustinut proba scrisa la limba si literatura romana in cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat au fost prinsi copiind si au fost eliminati din examen. Mai multi decat in sesiunea din iunie, cand doar 4 elevi au fost prinsi fraudand, prima proba scrisa.
Din cei aproape 1.500 de candidati care trebuiau sa sustina proba scrisa la limba si literatura romana doar 1.300 s-au prezentat, 200 de elevi lipsind din diferite motive.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.