Inghetata de cantalup sau pepene galben – 5 variante

Inghetata de cantalup sau pepene galben – 5 variante

0 435

Sau pretentios spus, melon glace.

Ingredientele sunt aproximativ aceleasi. Adica un pepene, 200 g zahar, un pahar frisca, sau iart chiar smantana.

1. Se alege un pepene galben sau un cantalup de marime potrivita si se taie la unul din capete capacul. Se curata de seminte si cu o lingura de metal inoxidabil se scoate miezul, care se trece prin strecuratoare sau printr-o sita. Se amesteca cu zaharul pudra si cu frisca, se ingheata in serbetiera, apoi se asaza inghetata in pepene, garnisindu-se cu frisca batuta. Capacul se pune alaturi pentru a se vedea garnitura. La aceasta inghetata se mai pot adauga fructe zaharate, taiate cuburi mici. Dureaza cam 45 de minute pana poate fi servita.

2. Savureaza o inghetata de pepene facuta in casa, pentru ca este simplu de facut si are o aroma extraordinara. Iti trebuie un pepene galben mic, bine aromat, frisca si zahar. Curata pepenele, taie-l cubulete, si presara zahar pudra. Scurge zeama, aromatizeaza cu zahar vanilat si amesteca bine cu frisca. Pune compozitia in forme de plastic si tine-o la congelator. Se serveste in cupe, cu frisca si bucatele de pepene.

3. Pasati pulpa de pepene galben si incorporati pireul obtinut in iaurtul amestecat in prealabil cu zaharul vanilinat. Adaugati sucul de lamaie si zaharul pudra. Dati compozitia obtinuta la congelator. Amestecati-o din cand in cand, ca sa nu se formeze ace. Macinati fin fisticul.

Din pulpa de pepene galben luati cu o lingura (dispozitiv) bucatele pe care sa le serviti (nainghetate!) amestecate cu fistic macinat. Turnati peste inghetata un sirop de vanilie sau de fistic si ornati compozitia cu cateva batoane de ciocolata.

4. Acest deliciu de sezon va va face sa mancati munti intregi de inghetata in pepene galben: se spala pepenele galben si se usuca cu un servetel; se taie in jumate si se curata de seminte; se pune la frigider sa se raceasca sau luati unul deja gata racit; dupa ce s-au racit, in jumatatile de pepene se pune o inghetata preparata de dvs, sau orice inghetata;

Atunci cand se serveste inghetata in pepene galben, se ia cu lingura inghetata si pulpa de pepene in acelasi timp.

5. Se curata pepenele galben, lasand in partea exterioara o parte din coaja. Pepenele este apoi pudrat cu zaharul vanilat, stropit cu putin brandy si lasat 15 minute la frigider. Se umple apoi cu inghetata, ornandu-se cu frisca si topping de fructe.

Oricare dintre variante este delicioasa. Dvs. alegeti!

Va dorim pofta buna!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.