Se arunca din nou cu bani pe apa… Autostrazii Transilvania

Se arunca din nou cu bani pe apa… Autostrazii Transilvania

0 374

Tariceanu s-a plimbat, in interes de serviciu, bineinteles, pe primii 6 km din vestita Autostrada Transilvania construiti in ultimii patru ani.
Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu a inspectat lucrarile Autostrazii Transilvania si s-a declarat suspect de multumit de cum evolueaza proiectul: „Se lucreaza intr-un ritm accelerat iar tronsonul Campia Turzii- Cluj Vest se va termina mai repede decat este prevazut initial, adica in 2010”, a declarat premierul.
El sustine ca este posibil ca anumite portiuni din Autostrada sa fie finalizate mai rapid pentru a se crea un drum mai rapid intre Cluj si Turda.
„Guvernul Romaniei, impreuna cu Ministrul Transporturilor, va analiza stadiul lucrarilor pentru a observa cu cat se poate devansa termenul de predare a proiectului si, implicit, cum se pot suplimenta fondurile pentru autostrada pe 2008” , a promis Tariceanu.
Anul acesta, guvernul a platit 200 milioane euro pentru Autostrada Transilvania, iar la noua rectificare bugetara vor fi acordati 230 de mil. euro pentru drumurile din Romania. Tariceanu a declarat insa ca suma care va fi investita in acest an doar pentru Autostrada Transilvania va ajunge la 450 mil. euro.
Nu se poate sa nu ti se ridice tensiunea, fie de la caldura insuportabila, fie de la nonsalanta cu care alesii nostri ne arunca praf in ochi in speranta ca vom orbi de tot, cu totii, si ne vom muta in tari mai racoroase, mai la vest.
Bechtel sustine ca are de primit de la Guvernul Romaniei restante in valoare de 67 de milioane de euro pentru lunie aprilie, mai si iunie.
Reprezentantii companiei si seful executivului au cazut de acord in privinta faptului ca ministrul transporturilor trebuie sa se implice mai mult in constructia autostrazii. „Problemele precum exproprierile si devierea utilitatilor sunt in sarcina ministerului iar responsabilii de respectivele sarcini trebuie sa fie mai seriosi”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.