Cele mai cool materiale ecologice pentru locuinta

Cele mai cool materiale ecologice pentru locuinta

0 342

Un student al Universitatii Transilvania Brasov, absolvent al Facultatii de Stiinte Economice si detinator al atestatului in Ecologie si Protectia mediului a realizat un articol publicat in revista Planet Green. Acesta a prezentat posibilitatile la indemna fiecaruia pentru construirea unei locuinte cu adevarat ecologice.
prezentand povestea lui Scott Hunt, un specialist al apei a crescut in timpul unei secete severe din Australia. Acesta a folosit cateva materiale extraordinare pentru a-si transforma cei 500 de metrii patrati ai casei in care locuieste intr-un paradis ecologic. Cateva dintre materialele pe care specialistul le-a folosit se afla in top 5 al celor mai extraordinare produse ecologice pe lista celor de la Greenovate.
Vopseaua ecologica (low/no VOC paint) folosita reduce cantitatea de substante organice volatile ce se gasesc in multe gospodarii, ceea ce este benefic calitatii aerului si pentru sanatate. Vopseaua de exterior are un aditiv ceramic care reflecta caldura, din exterior sau interior, pentru a reduce costurile cu incalzirea sau cu racirea incaperilor. El actioneaza chiar si ca un izolator fonic sau ca substanta neinflamabila.
Izolarea termica a locuintei se poate face cu ajutorul hartiei reciclate sau cu denim.
Optarea pentru un blat de bucatarie ecologic poate crea din acesta un centru de atractie al bucatariei, si salveaza in mare resursele utile.
Cel de-al cincilea material din topul materialelor ecologice este betonul. Este mai estetic, foloseste materiale de baza, dureaza ani de zile si poate fi reciclat!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.