Petardele – cele mai eficiente arme impotriva ursilor

Petardele – cele mai eficiente arme impotriva ursilor

0 631

Problema ursilor a atras atentia mediei nationale, precum si a celei internationale, iar solutiile de aparare impotriva acestor animale sunt putine si rudimentare.
Autoritatile nu prea par sa stie cum sa gestioneze aceasta problema sociala, multi avand atitudinea din epoca medievala de respingere, de impartasire a unei opinii publice limitate, conform careia ursii sunt niste criminali.
Asa ca, in lipsa altor masuri, este bine sa stiti sa va paziti impotriva acestui animal care nu cunoaste decat legea junglei si instinctul de conservare.
Turistii au ajuns sa doarma, in corturi, acestia insistand sa petreaca noptile pe munte, in ciuda eforturilor persoanelor autorizate de la interzice aest lucru. Jandarmii si salvamontistii au tocit cararile, incercand sa-i convinga sa evite zonele in care coboara ursii.
Oamenii, insa, o tin pe-a lor: daca sunt linistiti, ursii ii ocolesc, spun ei. Neinfricat din mosi-stramosi, dar si putin fudul, turistul roman n-are nicio apasare sa isi aseze cortul in padure. Pe Valea Timisului, de exemplu, vin sute de oameni, zi de zi.
Si Valea Cerbului este mereu plina de turisti. Au auzit cu totii de ultimele patanii – tanarul din Brasov sfasiat, dar si germanul atacat, zilele trecute, la Padina – iar acum sunt cu ochii in patru.
Singurele arme la indemana celor mai aventurosi ar fi ciocanul, petardele si toporul pe care trebuie sa invatati sa le manuiti strasnic daca vreti sa supravietuiti in padurile noastre.
Autoritatile impart pliante din care oamenii afla la ce pericole se expun, atunci cand campeaza in padure. Pe viitor, s-ar putea trece chiar la amenzi, dupa cum informeaza jurnalistii Pro TV.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.