Untdelemnul va fi folosit drept carburant pentru masini

Untdelemnul va fi folosit drept carburant pentru masini

0 275

Francezii vor sa propuna un carburant alternativ mai special si non-conformist. Se pare ca gospodinele vor putea acum sa alimenteze automobilele cu produse din propria bucatarie.
Uleiul din tigaie este pe cale sa devina biocarburant cu acte in regula.
Resturile de uleiuri alimentare, decantate si filtrate, sunt folosite pe post de carburant pentru motoarele Diesel.
Georges Martinez din Lyon, Franta, si-a deschis un atelier, in care, de cinci ani, aduna in butoaie uleiul ramas de la prajeli, pe care il recicleaza si-l vinde apoi soferilor ale caror masini au motor Diesel.
Singurul inconvenient pentru acestia din urma este acela ca, in loc de mirosul inecacios al gazelor de esapament, automobilele lor lasa in urma un „imbietor” iz de cartofi bine rumeniti in tigaie. Uleiul ce ramane, dupa ce se prajesc cartofii sau friptura, poate fi folosit cu succes in locul motorinei sau benzinei.
Multi soferi din capitalele europene fac deja turul restaurantelor si al cantinelor, cu canistrele in mana, pentru a-si procura „materia prima” cu ajutorul careia pot fi pornite masinile pe care le conduc.
Cei care apeleaza la serviciile francezului care recicleaza uleiurile prajite platesc pentru un litru de ulei reciclat 0,60 euro, iar daca vin cu uleiul „de-acasa” pretul scade la 0,40 euro pe litru.
Procesul prin care francezul obtine acest tip de biocarburant presupune decantarea si filtrarea resturilor de ulei, care, in urma unui secret de „productie” bine pastrat, ramane curat ca lacrima.
Acest procedeu nu este nou. Se stie ca primul motor Diesel din lume a functionat cu ulei de arahide.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.