Cultura digitala la Sibiu

Cultura digitala la Sibiu

0 272

Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a anuntat in acest week-end ca intentioneaza sa ceara o jumatate de milion de euro, Guvernului Romaniei, pentru pregatirea unei baze de date nationale la Sibiu.
Ministerul doreste introducerea intr-un sistem digital a creatiilor literaturii romane si mai ales traducerea lor intr-o limba de circulatie internationala. „Este cel mai important program cultural pe care Romania l-a efectuat vreodata. Este prima data cand Europa, mama culturii, este constienta ca are un patrimoniu fabulos la nivel planetar si trebuie sa si-l valorifice. Este prima data cand liderii europeni sunt constienti ca substanta activitatii umane este de natura culturala. Este vorba de o modificare de optica la nivel continental”, a declarata Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii.
Acesta a mai precizat ca portalul Uniunii Europene care va gazdui biblioteca digitala a Europei este posibil de lansat pe Internet imediat dupa ce legile drepturilor de autor din fiecare stat membru UE vor fi corelate la nivel european.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.