Grisinele care ingrasa

Grisinele care ingrasa

0 1764

De obicei, atunci cand tinem o cura de slabire mai drastica, nu mancam nimic mai toata ziua, dar rontaim niste covrigi sau grisine.
Se pare ca aceasta metoda rudimentara de a scapa de kilogramele in plus nu este una de succes, din moment ce grisinele … ingrasa!
Grisinele cu mac Pavi au in compozitie: faina de griu, sare, drojdie, extract de malt, ameliorator de faina (zaharoza, alpha amilaza), antioxidanti (B.H.A. butilhidroxianisol E 320, acid ascorbic E 300), emulgator (mono si gliceride ale acizilor grasi E 471), mac (3%). Consumind 100 de grame din acest produs veti acumula 277,7 kcal/1163,1 kj, 8,4g proteine, 7,6g lipide si 41,8g glucide.
Compozitia grisinelor cu un exces de glicede face ca acestea sa aiba o valoare energetica foarte mare. De aceea, sunt contraindicate celor cu probleme de greutate.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat ca fiind de panificatie de tip grisine cu profil nutritional dezechilibrat.
Din aceasta cauza, incarcatura glicemica a produsului este mare, producand fluctuatii periculoase ale glicemiei.
Grisinele au densitate energetica medie spre mare, 277,7 kcal pe 100 de grame.
Produsul este obtinut si cu ajutorul aditivilor alimentari din categoria antioxidantilor, emulgatorilor. Dintre E-urile folosite, E 320, butilhidroxianisolul, este cel mai periculos. Acesta poate provoca alergii si stari de somnolenta. Mai mult, induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD) si are efecte estrogenice. Cel mai grav este faptul ca E 32O este cancerigen. Grisinele contin o sursa de gluten si sare ascunsa de care trebuie sa se tina cont pentru a nu se depasi cantitatea de 6 grame pe zi pentru un adult.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.