Donatie pentru infrastructura – sase la suta din PIB!

Donatie pentru infrastructura – sase la suta din PIB!

0 246

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, vineri, presei din Targu Mures, ca in Guvern s-a discutat alocarea a 6 la suta din PIB pentru infrastructura, incepand de anul viitor, proiectia fiind pana in 2012.”Premierul a dispus ministrului de Finante ca, incepand din anul 2009 si mai departe in perioada de guvernare 2009-2012, sa se aloce pentru infrastructura circa 6 la suta din PIB. Asta inseamna cateva miliarde bune de euro, care in final ar trebui sa produca in patru ani de guvernare in sfarsit ceea ce noi toti asteptam: kilometri de autostrada, kilometri de drumuri nationale, reparatii de poduri, drumuri si asa mai departe. Altfel, daca nu se vor aloca bani multi deodata, nu vom putea sa asteptam imbunatatirea infrastructurii rutiere”, a spus Nicolaescu, reluat de catre Mediafax.
Acesta a declarat ca bugetul pe anul viitor va fi elaborat de actualul Guvern, iar pentru perioada de dupa (2009-2012), s-a referit la un program de guvernare.
„Vorbesc mai departe de un program de guvernare pe care eu cred ca indiferent cine vine la guvernare – eu cred ca noi vom fi in continuare la guvernare si vom putea sa impunem o asemenea prevedere, oricine vine, pana la urma trebuie sa inteleaga ca numai asa se poate merge mai departe. Altfel nu se mai poate”, a spus Nicolaescu.
Acesta a adaugat ca pentru perioada 2005-2008, Guvernul a avut cateva prioritati, printre care educatia, in care „s-au bagat bani multi si se va continua”, insa din 2009, se va introduce, pentru prima data, si acest procent de 6 la suta pentru infrastructura.
„Deci se va continua cu 6 la suta din PIB pe ceea ce inseamna educatie, dar pentru prima oara introducem 6 la suta din PIB si pentru infrastructura, tocmai pentru ca rezultatele sa inceapa sa se vada”, a spus Nicolaescu, estimand ca in acesti ani si PIB-ul va creste.
Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Borbely Laszlo, declara recent ca Romania este „foarte intarziata” la capitolul infrastructura si ca, daca nu se vor finaliza centurile din marile orase in urmatorii doi ani, se va ajunge la blocarea totala a circulatiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.