Masuri de protectie anti-canicula

Masuri de protectie anti-canicula

0 247

Avand in vedere avertizarile meteorologice care anunta pentru urmatoarele zile la Brasov temperaturi apropiate pragului de canicula, conducerea Institutiei Prefectului Judetul Brasov face apel catre populatie sa respecte sfaturile medicilor pentru acest sezon.
Personalul medical avertizeaza asupra faptului ca disconfortul termic poate afecta in special populatia varstnica, copiii, precum si persoanele care sufera de afectiuni cardio-vasculare si respiratorii.In acest sens, este necesar ca cei care fac parte din aceste categorii sociale sa evite deplasarile in spatiul liber intre orele 11.00-19.00, precum si frecventarea locurilor aglomerate.
In cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, sa fie folosite mijloace de protectie (palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire, preferabil din tesaturi naturale si in culori deschise).
Se recomanda cresterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi si evitarea alimentatiei bogate in grasimi, in special de grasimi animale. In acelasi timp, se va reduce consumul de cafea si se va evita consumul de bauturi alcoolice.

L.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.