O realitate mult prea fierbinte – proiectat la ANONIMUL

O realitate mult prea fierbinte – proiectat la ANONIMUL

0 246

In cadrul festivalului Anonimul, care se desfasoara in perioada 11-17 august la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, a fost proiectat, in premiera europeana, documentarul „O realitate mult prea fierbinte/ Too Hot Not to Handle”.
Filmul, produs in 2006, a fost adus la festival de HBO, el tratand fenomenul incalzirii globale si face parte din sectiunea paralela a evenimentului, care anul acesta este la cea de-a doua editie, „Eco Docs”. Sectiunea reuneste documentare care trateaza tema mediului inconjurator, precum „Inima mea biodegradabila/ My Biodegradable Heart” de Dana Adam Schapiro (SUA, 2007) si „Flow: din dragoste pentru apa/ For Love of Water” de Irena Salina (SUA, 2008).
Documentarul a fost regizat de catre Maryann De Leo si Ellen Goosenberg Kent, filmul fiind realizat in maniera clasica a genului de filme care avertizeaza omenirea despre pericolele incalzirii globale. Astfel, spectatorului i se arata planeta Pamant supraincalzita, importanti oameni de stiinta avertizeaza omenirea, sustinuti fiind de date concrete care sprijina ideea ca omenirea mai are la dispozitie zece ani pentru a face ceva sa incetineasca ritmul incalzirii globale.
Filmul de 50 de minute prezinta, cu ilustratii grafice, mecanismele efectului de sera si schimbarile climatice majore din ultimii ani si efectele lor devastatore, printre care se numara si mai recentul uragan Katrina. „O realitate mult prea fierbinte” ofera mai multe dovezi ca efectul de sera se intensifica, iar Pamantul se incalzeste mai rapid ca oricand in istorie.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.