DAKAR 2011: Brasovenii evolutii bune!

DAKAR 2011: Brasovenii evolutii bune!

0 361

Pilotii Vectra Racing au avut o saptamana buna si dupa sase probe speciale se afla pe locurile 21 (Mani Gyenes) si pe 70 (Marcel Butuza).
Mani Gyenes si Marcel Butuza au ales sa fie prudenti pe a doua proba speciala din Chile, unde fesh fesh-ul si praful au provocat foarte multe incidente.
Cei doi s-au adaptat bine desertului Atacama si au reusit sa nu rateze nici un „waypoint” (puncte de referinta folosite pentru navigatie) in cele doua probe desfasurate pana acum in cel mai arid desert din lume.
Dupa o proba speciala de 456 km, Dakar-ul a ajuns in Arica, cel mai nordic punct al sau de la mutarea in America Latina.
In tabara amenajata in Chile, aproape de granita cu Bolivia si Peru, au ajuns doar 116 din cei 186 de motociclisti care au pornit in urma cu o sptamana din Buenos Aires.
Marcel Butuza a declarat, citat de sport365.ro: ”Proba speciala care s-a terminat in Iquique a fost una lunga cu foarte mult fesh fesh, piatra și praf fiind extrem de riscant sa depașești. Imi pare rau pentru danezul Jef Munk. A riscat mult cand m-a depașit pentru ca era foarte mult praf ridicat de cei din fața noastra. La doar 10 km dupa ce a reușit sa treaca de mine l-am gasit cazut cu mana rupta. Ma bucur ca am ajuns cu bine la final. Este impresionant finișul de aici cand trebuie sa cobori aceasta duna inalta pentru a ajunge la bivouacul amplasat pe malul Pacificului”,
„Dakar-ul este un raliu dificil in care te astepti sa rulezi pe terenuri grele. Am fost intr-o zona cu piatra si nisip care iti dadea senzatia ca esti pe Luna. Cea mai dificila portiune au fost cei 100 de km in care am rulat pe piatra. In zona aceea au fost si multe „upsuri” (n.r. – denivelari), incat cu greu puteai sta in sa”, a redat ultimele impresii Gyenes, citeaza aceeasi sursa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.