Taximetristii, tot mai in varsta si mai ageamii

Taximetristii, tot mai in varsta si mai ageamii

0 344

Brasovenii care circula frecvent cu taxiul au remarcat de ceva vreme un fenomen ingrjorator La volanul masinilor de taximetrie se afla insi cu varste tot mai inaintate. Multi dintre soferi sunt pensionari sau fosti lucratori disponibilizati din marile fabrici si uzine, care n-au mai avut alta optiune decat taximetria dupa ce au ramas fara slujbe.
Varsta pe care o nu este neaparat un atu in aceasta meserie, in care au intrat din postura de soferi de duminica si s-au trezit brusc soferi profesionisti. Varsta a doua si chiar a treia la volan sunt situatii care cu efecte simultane diverse. Pe de-o parte, soferii de taxi ceva mai trecuti sunt de preferat tinerilor teribilisti, care confunda taxi-ul cu o masina de curse si obisnuiesc sa asculte in masina manele, cu care ii terorizeaza si pe clienti. Pe de alta parte, conducerea unui autovehicul 12-16 ore poate fi foarte obositoare chiar si pentru un sofer tanar. Reflexele si acuitatea vizuala scad odata cu inaintarea in varsta. Clientii se plang cel mai frecvent de incetineala cu care se misma in trafic taximetristii de nevoie, pentru care sofatul are inca multe necunoscute.
Invazia de soferi neprofesionisti, cu varste inaintate s-a accentuat de cand meseria de taximetrist nu mai este la fel de atractiva cum era odata. Ceva mai mult de 1.000 de taximetristi circula in present pe strazile municipiului Braspv; cei mai multi dintre ei muncesc peste 10 ore pe zi pentru un salariu de circa 1000 de lei/luna, bani pe care fostii strungari pot sa-i faca mai usor trebaluind la instalatiile din apartamente sau prestand diverse munci nefiscalizate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.