Patinatori brasoveni – tinere sperante

Patinatori brasoveni – tinere sperante

0 342

Catalin Dimitrescu (12 ani), legitimat la clubul Corona Brasov, e noua speranta a patinajului artistic din Romania. La sfarsitul anului trecut, micutul brasovean a castigat ”Santa Claus Cup”, o competitie organizata la Budapesta, la care au participat sportivi din 15 tari.
Colega sa, Denisa Sandu (14 ani), s-a clasat a 14-a din 36 de competitoare.
Cei doi sportivi au fost insotiti de brasoveanul Marius Negrea, antrenor la Ravensburg, o localitate din sudul Germaniei, alaturi de care au efectuat un cantonament de cinci saptamani.
In Romania, la Brasov, Denisa Sandu este antrenata de profesoara Olga Nagy, iar Simona Punga il pregateste pe Catalin Dimitrescu. Cei doi se antreneaza pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013, cea mai importanta competitie cu obiectiv international la nivel de copii, care se va desfasura chiar la Brasov, orasul de resedinta al celor doi.
La nivel de seniori, antrenorii celor doi au stabilit ca obiective participarea la Jocurile Olimpice din 2014 (Denisa) si 2018 (Catalin).
Patinoarul Olimpic Brasov gazduieste in aceasta perioada pregatirea loturilor nationale de patinaj artistic ale Romaniei. Este vorba despre loturile nationale de seniori, juniori si FOTE, care, sub conducerea antrenoarelor Manuela Cristudor, Ramona Dinu si Cornelia Paquire, se antreneaza intens, in vederea importantelor concursuri din toamna. La loc de cinste va fi Grand Prix-ul din luna septembrie, care se va desfasura la Brasov. Din loturile nationale fac parte si brasovenii Anca Ionescu, Vlad Ionescu, Denisa Sandu si Catalin Dimitrescu. Inainte de acest cantonament, doi sportivi de la SCM Brasov, respectiv, Anca Ionescu si Vlad Ionescu, alaturi de Kelemen Zoltan, din Miercurea Ciuc, insotiti de antrenoarea Manuela Cristudor, s-au antrenat 10 zile in Germania, la Oberstdorf, unde au patinat zilnic cate 3 ore.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.