Controale in targuri si oboare de animale

Controale in targuri si oboare de animale

0 291

Dupa ce Comisia Europeana a dispus masuri de preventie a imbolnavirilor de febra aftoasa, si Prefectura Brasov a demarat actiuni in targurile si oboarele judetului in care se comercializeaza animale. Impreuna cu politia si inspectorii de la autoritatea rutiera romana, ispectorii sanitar veterinari vor verifica si toate autovehiculele care trasporta animale.
Dupa ce febra aftoasa s-a apropiat ingrijorator de granita de sud a Romaniei, autoritatile judetene brasovene au trecut la masuri de prevenire a imbolnavirilor cu aceasta maladie extrem de contagioasa. Primarii sunt obligati ca pana la 1 februarie sa comunice calendarul fiecarei unitati teritorial administrative destinat acestor activitati.
Febra aftoasa este o boala infectioasa de natura virala foarte contagioasa a rumegatoarelor dar poate sa apara si la sobolani sau arici. Cabalinele si omul pot fi purtatori sanatosi de virus. Cele mai importante pagube produse de febra aftoasa s-au inregistrat la inceputul anilor 2000 in Marea Britanie, unde au fost eutanasiate 6 milioane de animale, actiune care a costat statul englez peste 3 miliarde de lire sterline.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.