VIATA FARA VIOLENTA in scolile brasovene

VIATA FARA VIOLENTA in scolile brasovene

0 588
Liceeni din doua colegii brasovene iau  lectii de educatie juridica. In proiectul desfasurat de Asociatia „Viata fara violenta”, profesori le vor fi judecatori, procurori, avocati, psihologi si politisti. In urmatoarele saptamani, adolescentii vor afla la ce riscuri se supun daca nu respecta legea dar si cui trebuie sa se adreseze in cazul in care devin victimele unei violente. Statisticile arata o reducere a numarului actelor de violenta in scolile brasovene.
Proiectul „Viata fara violenta privind prevenirea si combaterea violentei in scoli” se adreseaza in pricipal elevilor, parintilor si cadrelor didactice. Proiectul se desfasoara in acest an in 12 licee din Bucuresti si alte patru judete. La Brasov, vor primi lectii direct de la judecatori procurori, avocati, politisti sau psihologi cate 60 de elevi de clasa a IX-a de la Colegiile Tehnice „Remus Radulet” si  de Transporturi .
Dupa prima lectie, magistratii sunt increzatori ca rezultatele vor fi foarte bune mai ales daca se va discuta aplicat. Judecatoarea Alina Mioc, presedintele Tribunalului Brasov, considera ca subiecte demne de abordat ar putea fi: comportamentul in scoala, daca este bine sa consumam sau sa traficam droguri, care sunt rezultatele unei astfel de activitati, cum trebuie sa ne comportam in societate si care sunt efectele unui comportament inadecvat.
Primaria s-a alaturat acestui proiect si a decis sa sprijine financiar tiparirea unor brosuri care sa-i ajute pe liceeni sa inteleaga mai bine codul penal. 
Cifrele arata la Brasov o diminuare a numarului de violente petrecute in scoala insa orice nou proiect care sa duca la reducerea numarului actelor de violenta in scoli este binevenit.
La sfarsitul celor 12 saptamani de derulare a proiectului, cele mai bune campanii de prevenire realizate de elevi vor fi premiate.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.