Sectie de scrima la Corona Brasov

Sectie de scrima la Corona Brasov

0 720
Consilierii locali au aprobat darea in folosinta gratuita a unui spatiu situat in incinta Salii Sporturilor catre Federatia Romana de Scrima. In acest spatiu, federatia va trebui sa amenajeze o sala de antrenament pentru nou infiintata sectie de scrima a clubului Corona.
Caz unic in istoria sportului mondial! Brasovul are un campion olimpic si unul mondial la scrima, insa nu are un club in care se practica acest sport! Mihai Covaliu a castigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney in 2000 si cea de bronz la editia din 2008 de la Beijing. Rares Dumitrescu este vicecampion olimpic cu echipa la Londra, in 2012, campion mondial cu echipa si vicecampion mondial si european la individual. Cu toate acestea, la Brasov nu exista un club de scrima! Cei doi sunt cetateni de onoare ai Brasovului pentru felul in care au dus numele orasului peste mari si tari si, din acest motiv, primarul George Scripcaru a decis ca la clubul Corona sa ia fiinta si o sectie de scrima.
Spatiul din incinta Salii Sporturilor a fost pus la dispozitia federatiei de specialitate, care urmeaza sa doteze aceasta sala cu aparatura si logistica necesara.
Alesii locali au aprobat cu unanimitate de voturi darea in folosinta a unei sali catre federatia de specialitate. Conducatorii scrimei urmeaza sa amenajeze sala pentru ca viitorii mici sportivi sa se poata pregati aici. Brasovul dispune de numerosi antrenori in acest domeniu, fosti mari sportivi, care sa poata sa-i pregateasca pe viitorii campioni.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.