De maine curg penalitatile la taxe si impozite

De maine curg penalitatile la taxe si impozite

0 585
Astazi este ultima zi in care mai poate fi platita prima parte din impozitul pe proprietate. Dupa data de 31 martie, brasovenii care nu si-au indeplinit obligatiile vor fi penalizati cu 0,02 % din suma datorata pentru fiecare zi de intarziere. Cu  59 de milioane 800 de mii de lei incasati, Directia Fiscala a colectat cu 600 de mii de lei mai mult ca anul trecut. Foarte multi brasoveni si-au platit taxele online, din fata calculatorului, accesand cele doua site-uri disponibile.
Impozitele pe cladiri, teren si mijloacele de transport se platesc in doua rate egale, pana la 31 martie si 30 septembrie. Brasovenii care nu isi achita taxele pana marti inclusiv, vor plati penalitati. Pana la sfarsitul saptamanii trecute, brasovenii platisera cu 600 de mii de lei mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut., confirma Marian Voinescu, director executiv Directia Fiscala Brasov
Pana in prezent au fost achitate mai multe taxe pe cladiri, teren si masini de catre persoanele fizice si juridice, comparativ cu anul 2014. Pentru ca au vrut sa scape de obligatii, brasovenii au venit si pe ultima suta de metri sa-si plateasca darile catre stat si sa beneficieze de reducerea pentru plata in avans. Aproximativ 70 % din persoanele fizice isi platesc integral taxele, pana la 31 martie.
Reducerea de 5 procente este importanta pentru multi contribuabili brasoveni.
Tot mai multi contribuabili brasoveni isi achita impozitele online. Sumele incasate in acest mod au crescut semnificativ, de la 6.000 de lei pe zi anul trecut, la 40.000 de lei pe zi in 2015. Numai in acest weekend s-a platit online 130 de mii de lei. Tot marti este ultima zi de plata a taxei anuale pentru locul de parcare rezidentiala.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.