Dosarul Muresan, trimis spre judecare

Dosarul Muresan, trimis spre judecare

0 152

Dosarul lotului Muresan a fost trimis spre judecare. Fostul membru marcant al PNG, despre care tanara generatie din Brasov nu s-a decis daca era presedintele, fondatorul sau mentorul filialei, este cercetat alaturi de alte cinci persoane pentru (instigare si complicitate la) privare de libertate si santaj. In acelasi dosar este cercetata si o avocata bucuresteanca, dupa ce ar fi mintit sub juramant.
Potrivit DNA Brasov, faptele s-au petrecut la finele anului 2007, cand Muresan a incheiat o tranzactie cu un cetatean din Bucuresti in legatura cu un teren situat in zona Institutului Cartofului. Bucata de teren pe care bucuresteanul a vandut-o ulterior, se pare, unui tert. Fapt care i-ar fi atras din partea lui Muresan, sustin anchetatorii, sechestrarea pentru cateva ore in biroul notarului public brasovean Viorel Tudorache si santajarea pentru a renunta la cea de-a doua tranzactie.
Cele sase persoane erau retinute in februarie 2006, pentru ca dupa mai multe demersuri judiciare in cursul carora a fost pusa la indoiala chiar si competenta DNA de a ancheta speta, lotul Muresan sa fie cercetat in stare de libertate. Adrian Muresean continua sa pledeze nevinovat si se arata indignat de faptul ca dosarul a fost trimis in judecata cu o intarziere atat de mare. Fostul penegist sustine ca totul a fost o inscenare, menita sa i se confectioneze un dosar penal pe durata campaniei electorale, si asteapta termenul de judecata fixat pe data de 8 septembrie, pentru a-si demonstra nevinovatia.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.