The Times despre noi

The Times despre noi

0 149

Zilele trecute a aparut in cunoscutul cotidian britanic The Times un material care ne cam trage de urechi, in sensul ca tara noastra nu a facut progrese in combaterea coruptiei si nu a reusit inca sa schimbe sistemul judiciar comunist.
Si nu le poti reprosa nimic celor care au elaborat materialul, probabil documentandu-se la fata locului, caci lucrurile asa si stau, ai nostri concetateni trecuti prin fruntea Ministerului Justitiei fiind orice inafara de oamenii care sa schimbe din temelii sistemul. Cu totii au bajbait mai competent sau mai profan, sistemul de organizare fiind schimbat cu nadejde aproape pe banda rulanta, in plus legile inmultindu-se si modificandu-se ca ciupercile dupa ploaie, in detrimentul dreptatii. Caci un dicton spune: “Legi multe, dreptate putina.”
Sa vedem cum va prezenta Comisiei Europene aceasta situatie ministrul Predoiu, nu de mult inscaunat, cand isi va prezenta, luna viitoare, raportul, pentru a indeparta nemultumirea profunda si scepticismul afisate de executivul UE.
Cotidianul britanic arata ca atat Romania, cat si Bulgaria, nu au fost pregatite in momentul acceptarii in UE.
Cotidianul mai subliniaza ca ar putea urma sanctiuni in caz ca raportul din iulie este nefavorabil, mai ales ca au crescut nemultumirile si criticile la adresa Romaniei.
Pe europeni ii mai deranjaza si faptul ca o clauza a Constitutiei prevede cum Parlamentul este cel care aproba aducerea in fata instantei a unor fosti sau actuali membri ai lui, astfel incat colegii lor “calcatori pe becuri” nu au putut fi dati pe mana judecatorilor. Numai un progres in acest sens ar putea diminua criticile la adresa tarii noastre.
The Times are, de data aceasta, perfecta dreptate in afirmatii, fiind chiar relativ bland in prezentarea faptelor. Caci noi – mai ales cei care am avut treaba cu una dintre structurile Justitiei – stim ca aceasta caste indoliata cu guleras alb are parca alte reguli de comportare intr-o societate, din pacate, putrezinda, daca nu se va taia, cat mai repede, partea stricata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.