De ce obosim?

De ce obosim?

0 143

Una dintre bolile latente care erodeaza usor, discret, dar sigur, organismul este oboseala cronica. Acest simptom se stabileste fara ca cel afectat sa realizeze macar aceasta stare care pare sa-l cuprinda peste noapte. Chiar daca va hraniti sanatos, nu pierdeti noptile si, in general, aveti un program disciplinat, va simtiti tot timpul nervos, iritabil si, mai ales, obosit.
Prima reactie a celui care resimte permanent aceasta senzatie este de a se cauta pe la doctori, de a lua pastille cu pmnul, fara a vedea, totusi, niciun efect pozitiv.
Ca pentru oricare alta oala, trebuie stabilita cauza pentru a putea fi indepartat efectul nedorit. Astfel, trebuie investigat pacientul pentru a echilibra eventualele boli cornice care ar fi putu genera aceasta stare: diabet, boala imunologica, cancer, insuficienta hepatica cronica.
Abia apoi se poate trece la tratamentul medicamentos care poate cuprinde antidepresive si anxiolitice pe o perioada suficient de lunga.
Ultima etapa, pe care cei mai multi o ignora, dar a carei importanta este extrem de ridicate, este psihoterapia, care urmareste sa corecteze intr-o perioada medie de timp greselile de comportament ale pacientului.
Medicii specialisti fac si cateva recomandari pentru a nu ajunge la aceasta stare: mese regulate, dese, dar in cantitati care sa nu depaseasca 1.500 de calorii zilnic, exercitii fizice, renuntarea la fumat, cafea si la bauturile carbogazoase care cresc pofta de mancare si accentueaza aciditatea digestive.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.