Votul trece prin stomac

Votul trece prin stomac

0 165

Nu stiu care ar trebui sa fie prima reactie la o pomana electorala. Sa-ti fie greata de logica gastronomica a organizatorilor, care au pretaluit votul alegatorului la doi mici piperniciti si manjiti cu putin mustar sau de pofta rusinoasa a aceluiasi alegator, care si-a arvunit votul pentru aceiasi doi mici? Lucrurile sunt ceva mai complicate cand in calcul intra si o halba de bere. Sunt puse in miscare resorturile ascunse ale masculinitatii, care reactioneaza mai bine la extractul de hamei si gandeste superior, in functie de stadiul de fermentare a lichidului.
Nu cred sincer ca toate calculele culinaro-politice ale culegatorilor de voturi la iarba verde sunt corecte. Nu exista nici o garantie ca electorul hamesit si mimand setea va introduce apoi buletinul de vot in urna corecta. Sunt convins ca un cetatean burtos si transpirat ar fi in stare sa infulece la toate tarabele pe care le-ar gasi in cale, indiferent de semnul electoral afisat pe boneta bucatarului, nadusit si el de dogoarea mititeilor. O baba stirba si flamanda ar strecura si ea printre gingii cativa mici si un gat de bere, fara sa se sinchiseasca daca pe eticheta scrie PSD, PD-L, PNL, PNG sau orice alta combinatie de litere. Pe scurt, micul de pomana este o investitie riscanta, neacoperita de satisfactia ragaitului prelung al consumatorului dupa ingurgitare.
In ciuda acestor minime consideratii gastrice, liderii politici romani continua sa poarte in campanie sorturi de ospatar. Pe care isi sterg labele unsuroase cu care fabrica mititei pentru populatie. Nu i-am vazut anul acesta la Brasov, dar s-au etalat in toata splendoarea gratarelor la Bucuresti, in Constanta si in alte orase inca bantuite de logica electorala de galantar. Partea proasta e ca, nici dac-ar vrea, nu mai pot abdica acum de la felul asta de a tratata electoratul inainte de vot. Alegatorul a inteles si ele ca prosperitatea unui partid se masoara in numarul de caserole de mici si cartoane de bere puse la bataie inainte de mersul la urne.
Politicienii cred prosteste si minimalist ca votul trece prin stomac. Alegatorii ar crede si ei ceva dar, cu stomacul plin, amana operatia asta dificila pana dupa alegeri.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.