Au aparut miei in pietele brasovene

Au aparut miei in pietele brasovene

0 142

Suntem in Saptamana Mare : bun prilej pentru gospodine sa se apuce de curatenia generala, nu numai a sufletului, ci si a intregii case si gospodarii.
Masa de Pasti este una dintr cele mai imbelsugate mese, rivalizand in opulenta cu cea de Craciun.
Insa lndmark-ul acestei sarbatori religioase este carnea de miel.
Inca de ieri, comercianti din toata tara au venit la Brasov ca sa-si etaleze produsele. Carnea de miel va fi adusa si din alte judete ale tarii ca Sibiu, Covasna, Mures sau Buzau, dupa cum a anuntat directorul Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Brasov, Dorin Enache.
Dat fiind faptul ca numarul mieilor ce vor fi sacrificati anul acesta este sensibil mai mare fata de cel de anul trecut, adica 4000 fata de 3500, se preconizeaza o ieftinire a pretului carnii de miel. „Sper ca pretul unui kilogram de miel sa fie sub 20 de lei, avand in vedere ca va fi carne suficienta pe piata”, a afirmat Dorin Enache, citat de Buna Ziua Brasov.
„Vom iesi pe piata cu cinci zile inainte de Paste si deja ne-am gandit sa dam kilogramul cu 20 de lei. Am fi dispusi sa mai lasam din pret doar pana la 18 lei, dar nu mai jos, pentru ca si asa am avut destule cheltuieli si vom mai avea cu furajele, cu motorina, cu autorizarile. Poate doar la un pret de 25 de lei am avea si noi profit, pentru ca anul asta au fost scumpe toate si vor mai fi cheltuieli enorme, dar cine il va cumpara la un asemenea pret”, ne-a spus Alexandru Elei, producator de carne de miel din Homorod, citat de aceeasi sursa.
Toti comerciantii de produse de origine animala de pe intreg teritoriul judetului vor fi atent supravegheati si verificati pentru a evita eventualele nereguli de producere, procesare, depozitare sau transport.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.