Gala premiilor UNITER

Gala premiilor UNITER

0 153

Cea de-a XVI-a editie a Galei UNITER a fost deschisa de Ion Caramitru, presedintele UNITER si directorul Teatrului National Bucuresti. Au participat la eveniment cateva sute de persoane, printre care s-au enumerat principesa Margareta, principele Radu, principele Georg Friederich al Prusiei, ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, si fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu.
La editia care a marcat 18 ani de la de la infiintarea UNITER, Andras Hathazi a fost desemnat cel mai bun actor in rol principal, pentru rolul Ivan Petrovici (Vania) din spectacolul „Unchiul Vania”, de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj Napoca. „E un premiu la care nu voi putea aspira niciodata”, a spus amuzata Maia Morgenstern, care i-a inmanat distinctia.
Premiul UNITER pentru intreaga activitate a fost acordat actorului Ion Besoiu, care a multumit publicului roman care „iubeste”, „frecventeaza” si „respecta” teatrul.
Cel mai bun actor in rol secundar a fost desemnat de Ovidiu Ghinita, pentru rolul Tatalui din spectacolul „Vis Toamna”, la Teatrul „Ioan Slavici”, Arad. Premiul a fost inmanat de actrita Crina Muresean. Ovidiu Ghinita a dedicat premiul copiilor lui. Dana Dogaru a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru rolul Mama/ Chelnerita japoneza din spectacolul „In rolul victimei”, de la Teatrul Metropolis, Bucuresti.Premiul pentru interpretare la categoria Debut a fost castigat de Cristina Casian, protagonista spectacolului-monolog „Amalia respira adanc”, de la Teatrul Act.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.