Tupeul hotilor de fier vechi

Tupeul hotilor de fier vechi

0 149

Haitele de tigani care coboara dimineata din trenurile-naveta in Gara Brasov-Calatori au inceput sa intreaca orice limita. Este vorba de tiganii pe care ii vezi colindand orasul si tragand in urma lor tot felul de carucioare.
Sunt cei din comunele din jurul Brasovului care “colecteaza”, prin orice mijloace, materiale feroase si neferoase pentru a le vinde la centrele de colectare.
La inceput furau din depozitele unor firme aflate mai pe la marginea orasului. Tot din cartierele marginase, mai ales unde sunt case, s-au pus pe furat din curti. Ba au dezmembrat chiar portiuni intregi din gardurile si portile de fier ale gospodariilor. Au avut chiar indrazneala si inconstienta sa fure si piese de la calea ferata, punand in pericol circulatia feroviara.
Terminandu-se probabil aceste surse sau vazand ca pe acolo “nu mai tine”, aceste haite de tigani au inceput sa bantuie si zonele centrale ale orasului.
Nimeni nu are nimic impotriva daca unul sau altul dintre gospodari doreste sa scape de vechiturile de prin ograda si da fierul vechi de buna voie. Dar cand te pomenesti ca iti lipseste din curte cate un lucru de care ai nevoie, ce sentimente te pot cuprinde?
Un astfel de caz s-a petrecut zilele trecute pe str. Neagoe Basarab, deci in buricul targului. Cinci tigani din Maierus au “filat” curtile in care se aflau obiecte din metal si unde nu se vedea nicio miscare si s-au pus pe actionat. Au fost insa vazuti de un cetatean care a anuntat telefonic Politia. Astfel cei cinci au fost prinsi, urmand sa fie judecati, in stare de libertate, pentru furt calificat.
Acesta a fost un caz fericit, dar cate altele nu au ramas cu hotii neprinsi? De aceea este indicat ca portile de la curti sa fie intotdeauna incuiate, pentru a nu da posibilitatea acestui jeg al societatii sa actioneze.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.