Marti “a cazut” reteaua Orange in zona Transilvania

Marti “a cazut” reteaua Orange in zona Transilvania

0 150

Marti, in jurul orei 16:00, reteaua de fibra optica a Orange a fost sectionata in doua locuri (Timisoara si Caransebes), motiv pentru care serviciile de voce ale operatorului Orange au fost partial intrerupte, iar cele de date blocate pe o arie extinsa din zona Transilvania-Banat. Incidentul a avut repercusiuni si asupra clientilor din alte zone ale tarii. Circumstantele in care a fost sectionata fibra sunt deocamdata necunoscute, spun reprezentantii Orange.
Centrele nodale ale operatorului, care preiau datele de la centralele telefonice din teritoriu, sunt conectate printr-o retea magistrala de fibra optica configurata in inel. Aceasta configuratie asigura protectia integrala a retelei magistrale de fibra optica in cazul unui incident.
La aparitia a doua incidente simultane, unul sau mai multe centre nodale raman izolate, iar in aceste conditii, celulele aflate in administrarea centrelor nodale respective sunt in imposibilitate de functionare.
Dupa ora 19:00, compania a anuntat ca situatia a fost remediata, dupa interventia unei echipe de ingineri, si vor mai avea loc „doar usoare congestii” ale traficului.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.