Primul centru educational de mediu din Romania va fi la Rasnov

Primul centru educational de mediu din Romania va fi la Rasnov

0 572
Printr-un proiect pilot finantat de guvernul german, 1500 elevii din Rasnov vor testa un model foarte raspandit in Europa: educatia pentru dezvoltare durabila. Centrul educational de mediu de la Rasnov se va deschide in octombrie 2016.
Prima etapa a proiectului va incepe in luna mai 2015, cand zece experti romani, o parte angajati ai centrului, vor merge in Germania la specializare. Vor vedea cum functioneaza un Centru educational de acest fel, apoi vor lucra cu partea germana, la noi, timp de un an la dezvoltarea programelor educationale si le vor testa la scoala „Peter Thal” din Rasnov. la 1 octombrie 2016, totul sa fie complet functional.
Mihai Dragomir, de la Asociatia Mioritics, spune ca e vorba despre un concept nou pentru Romania; educatia pentru dezvoltare durabila are trei componente – cea de mediu, economica si cea sociala. Ideea este ca toate cele trei componente sunt foarte strans legate si urmaresc de fapt o dezvoltare durabila a zonei si a oamenilor Primaria Rasnov participa in proiect cu spatiile si va asigura utilitatile, iar contributia guvernului german este de 125.000 de euro. De acest centru vor beneficia cei 1500 de elevi care frecventeaza scolile din Rasnov dar si copiii din localitatlile invecinate.
Planurile municipalitatii din Rasnov cu privire la educatia durabila nu se opresc aici. La Rasnov s-ar putea construi in curand o gradina botanica si un parc dendrologic.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.