Limita de varsta pentru locuinte ANL creste

Limita de varsta pentru locuinte ANL creste

0 143


Tinerilor care au dosare depuse pentru obtinerea unei locuinte prin ANL li se ofera 3 ani in plus pentru a-si primi locuintele. Pana in prezent au fost situatii in care, pana la darea in folosinta a imobilului tinerii sa depaseasca varsta limita (35 de ani) ce le dadea dreptul la o locuinta mai ieftina.


Senatul a adoptat o propunere legislativa potrivit careia tinerii cu varste de pana la 35 de ani, care au facut cereri si au depus dosare la ANL, pot intra in posesia locuintei ?pana la varsta de 38 de ani.


Senatorii care au sustinut aceasta prelungire au argumentat propunerea cu ritmul lent in care se construiesc locuintele prin programul ANL.


Dosarul solicitantilor trebuie sa cuprinda prima cerere depusa pana la 35 de ani ?i toate actele actualizate an de an, pana la repartizarea casei.


Guvernul nu a sustinut propunerea, pe motiv ca ar da prioritate celor care au implinit varsta de 38 de ani, in detrimentul altora, care au jumatate din aceasta varsta ?i nu detin mijloacele pentru a obtine, cu chirie, o locuinta.
Chiar daca proiectul a trecut de Senat, decizia nu este definitiva, forul decizional fiind in acest caz Camera Deputatilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.