O saptamana in firmele germane pentru elevii de-a XI-a

O saptamana in firmele germane pentru elevii de-a XI-a

0 558
Elevii din clasele a XI-a de la opt licee si colegii brasovene pot petrece saptamana 18-22 mai intr-una din firmele membre ale Clubului Economic German de la Brasov. Prin intermediul proiectului „Fit for future”, elevii vor avea posibilitatea sa vada cum decurge activitatea si ce posibilitati le ofera o asemenea companie chiar in orasul in care locuiesc. Pentru societatile comerciale, indrumarea tinerilor inca de la aceasta varsta spre meserii de care acestea au nevoie este extrem de importanta.
Actiunea a ajuns la a 6-a editie iar elevii pot afla ce inseamna sa lucrezi intr-o companie multinationala in care conditiile sunt apropiate de cele din Vestul Europei iar salariile mai mari decat in firmele autohtone. Elevii care doresc sa aplice trebuie sa intre pe site-ul Clubului Economic German, unde pot selecta maxim trei dintre firmele care dispun de postul pe care si-l doresc. Completarea forularulu ise poate face pana in 31 martie, iar apoi va urma un interviu. Intre 18 si 22 mai, elevii selectati vor activa in firmele care i-au acceptat.
Potrivit lui Werner Braun, presedintele Clubului Economic German „scopul principal este ca ei sa afle ce locuri de munca moderne, ce meserii moderne exista in Brasov, ce firme moderne exista in Brasov pentru ca noi am realizat ca nu se cunoaste acest lucru, care de multe ori sta la baza declaratiilor multor tineri care zic ca nu au ce face in Brasov si trebuie sa emigreze” Membrii Clubului Economic German spun ca nu se orienteaza doar spre studenti, ci incearca sa-i indrume pe viitorii angajati spre aceste meserii de la varste cat mai fragede. In acest sens, vor merge nu numai spre colegii si licee, ci chiar si spre cei din scolile gimnaziale, pe care sa-i indrume spre scolile profesionale de profil sau spre liceele si, mai tarziu, facultatile tehnice.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.