Romanii nu prea cunosc limba engleza

Romanii nu prea cunosc limba engleza

0 145

Romanii nu prea stiu sa vorbeasca in limba engleza. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns in urma unei cercetari realizate de compania internationala de predare a cursurilor in limba engleza, International House. Doar 10% dintre romani cunosc limba engleza la nivel avansat in comparatie cu celelalte tari europene, unde procentul se ridica la 22%.


?Potrivit studiului, majoritatea romanilor, adica 40,1%, invata limba engleza in scoala. Tinand cont de faptul ca sistemul nostru de invatamant este intr-o continua reforma si este departe de normele necesare pentru a face fata standardelor actuale, 22,4% romani considera ca este necesara modernizarea metodei de predare, iar 20,4 % dintre acestia sunt de parere ca acest lucru tine de cresterea performantei profesorilor si a gradului lor de implicare.


Conform aceluiasi studiu, femeile cunosc limba engleza mai bine decat barbatii, iar tinerii sunt mai interesati sa-si perfectioneze limba.


De asemenea, motivatia pentru invatarea limbi engleze reflecta situatia socio-economica actuala, astfel ca peste 40% dintre romani invata limba engleza pentru a lucra in strainatate, 30% pentru serviciu si 19% pentru a le folosi in vacantele petrecute peste hotare.


?La nivelul Uniunii Europene, aproximativ 50% dintre cetateni vorbesc o alta limba decat cea materna, arata un sondaj Eurostat. Limbile de circulatie internationala sunt engleza, franceza si germana. Cei mai multi vorbitori de limba engleza se regasesc in Olanda, Luxemburg si Letonia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.