Programul Visa Weiver in actualitate

Programul Visa Weiver in actualitate

0 149


Ministrul de Interne, Cristian David, aflat in vizita oficiala in SUA, i-a prezentat asistentului Secretarului pentru Securitate Interna (Departament of Home and Security), Stuart Baker, o evaluare a stadiului de pregatire a Romaniei pentru Programul Visa Weiver, potrivit unui comunicat de presa, remis ROMPRES.


Acest program urmareste eliminarea vizelor pentru cetatenii romani ce doresc sa calatoreasca in SUA.
Cei doi oficiali au stabilit ca in scurt timp, cel mai probabil in luna februarie, un grup de americani se vor deplasa in Romania pentru a stabili un calendar de actiuni cu termene precise care sa duca la includerea tarii noastre in
Programul Visa Weiver.
In cadrul discutiilor purtate cu directorul adjunct al FBI, John S. Pistole, Cristian David a subliniat importanta intensificarii cooperarii prin schimb de informatii in scopul combaterii criminalitatii informatice. A fost stabilita continuarea programelor de pregatire pe care FBI le asigura ofiterilor Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), reprezentantul FBI apreciind cooperarea cu structurile M.I.R.A. in ceea ce priveste combaterea criminalitatii transfrontaliere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.