Ministerul Sanatatii Publice anunta: vaccinarea gratuita continua

Ministerul Sanatatii Publice anunta: vaccinarea gratuita continua

0 138

Vacinul antigripal va continua sa fie administrat gratuit persoanelor cu risc de imbolnavire.


Pana in present, au fost vaccinate gratuit aprox. 3 milioane de persoane cu risc de imbolnavire.


“In anul 2007, Ministerul Sanatatii Publice a achizitionat si a pus la dispozitia populatiei care face parte din grupele la risc un numar de 3.700.000 de doze de vaccin gripal, cea mai mare cantitate achiziționata pana in prezent, cantitate ce asigura vaccinarea pentru aproximativ 20% din populatia tarii. Este pentru prima oara cand Romania realizeaza o asemenea acoperire vaccinala, care respecta recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii”, a declarat ministrul Sanatatii Publice, Eugen NICOLAESCU.


Se pare ca aceasta masura este continuata din cazua cresterii cazurilor de gripa in Europa de Vest, fapt care ar putea determina noi valuri de boala care ar putea sa patrunda si in tara noastra.


??????????? “Avand in vedere ca in unele state ale Europei de Vest (Marea Britanie, Italia, Spania) s-au inregistrat in ultimele saptamani cresteri ale numarului de cazuri de gripa, precum si faptul ca in aceste state locuiesc temporar un numar mare de cetateni romani care au contacte cu Romania, MSP considera deosebit de important ca persoanele la risc sa mearga la medicii de familie pentru a beneficia de vaccinarea antigripala gratuita”, a declarat dr. Florentina FURTUNESCU, director general MSP.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.