Telefonul mobil nu dauneaza sanatatii

Telefonul mobil nu dauneaza sanatatii

0 154

???????????Guvernul din Marea Britanie a finantat un program de cercetare prin care s-a verificat? influenta telefoanelor mobile asupra sanatatii. Programul, denumit Mobile Telecommunications and Health Research (MTHR), a costat 18 milioane de dolari si avut un prim rezultat pe placul producatorilor de telefoane mobile.


??????????? O prima concluzie a studiului este ca telefoanele mobile nu constituie un risc pentru sanatate, daca sunt utilizate pe termen scurt, dar este inca prea devreme pentru a decide daca acestea provoaca aparitia cancerului sau daca tinerii si copiii se confrunta cu mai multe riscuri?in comparatie cu?adultii.


??????????? La program au participat persoane care au folosit telefoane mobile, insa?nu a fost nimeni care sa fi folosit telefonul pe o perioada mai lunga de?10 ani. Cercetatorii au evitat, din motive etice, sa monitorizeze copiii, pentru ca ar fi trebuit sa-i expuna la campuri de radiatii electromagnetice, care sunt, de obicei, generate de telefoanele mobile.
??????????? Pentru o mai buna analiza, in prezent, ?se desfasoara un al doilea program MTHR, la care participa 200.000 de persoane din Danemarca, Finlanda, Suedia si Marea Britanie.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.