Bataia pentru aghiasma

Bataia pentru aghiasma

0 212

Personal nu am fost la biserica sa-mi iau aghiasma de teama sa nu cada usa peste mine. Dar am auzit prin vecini si am vazut la stirile televizate ce balamuc a fost. Si atunci nu vi se pare mai placuta si mai de bun-simt relatia mea ?decenta cu Spiuritul Suprem, fara intermediul aghiazmei sau al anafurii sau chiar a preotilor, in majoritate camatari de sperante?


Caci ce mi-a fost dat sa aud si sa vad intrece multe pasaje ale vietii laice.


Adevarate batalii s-au purtat in jurul cazanelor cu aghiazma sau a locurilor in care se vindea, la pet, ca un fel de Coca-Cola promotionala, apa sfintita. ?


Si an de an acelasi balci. Vezi oameni carora le cedezi locul in autobuz dand din coate si impingand ca la mondialele de ruighbi ?Disperati sa fie primii care apuca, in speranta absolvirii de rautatea interna.


Ce circ penibil, dosit in spatele fatadei cu cruci ! Ce boare de iad in privirile hamesite spre un lucru necuvenit ! Ce incrancenare pe fetele daltuite de suflul mizer al competitiei rautatii !


Astia am ajuns sa fim, din motive ce nu le comentez acuma, caci multe dintre ele, intr-un colt al constiintei fiecaruia, sunt cunoscute.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.