Tinerii fermieri brasoveni primesc sprijin financiar

Tinerii fermieri brasoveni primesc sprijin financiar

0 714
Daca au pana in 40 de ani, sunt din mediul rural si vor sa-si creeze o microintreprindere in domeniul agricol, vor primi fonduri europene, 100 % nerambursabile. Sumele proiectelor asigurate de Uniunea Europeana sunt cuprinse intre 40.000 si 50.000 de euro.
Tinerii fermieri din judetul Brasov care vor sa inceapa o afacere in agricultura vor primi ajutor financiar, din aceasta primavara. Sprijinul se acorda sub forma de prima in doua transe – 75 % la incheierea deciziei de finantare si 25 % dupa ce se va verifica corectitudinea implementarii planului de afaceri. Se pot inscrie, potrivit Programului National de Dezvoltare Rurala 2014- 2020, doar cei care au varsta de pana in 40 de ani, studii medii sau superioare in domeniul agricol, veterinar sau in economia agrara.  Sumele proiectelor asigurate de UE sunt cuprinse intre 40.000 si 50.000 de euro.
Si exploatiile agricole sunt sustinute de acest program national si se adreseaza PFA-urilor, institutelor de cercetare, societatilor agricole sau grupurilor de producatori. Asistenta financiara nerambursabila difera in functie de  marimea si valoarea productiei. Cu cat sunt mai mari investitiile si terenurile, cu atat vor avea mai mult de castigat. Cei care doresc sa infiinteze lanturi alimentare integrate, proiecte care prevad constructii- montaj sau doar achizitii simple vor primi un anume procent nerambursabil, in functie de dimensiunea economica.
Pana pe 25 martie, ghidurile sunt in faza de consultare; dupa publicarea acestora, tinerii fermieri interesati sa acceseze aceste proiecte vor avea la dispozitie  aproximativ o luna si jumatate pentru realizarea planului de afaceri.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.