Prioritati pentru PD-L stabilite de Zeus

Prioritati pentru PD-L stabilite de Zeus

0 132

Ca ce urmeaza sa prezint sunt ambitiile fostei locomotive pedeliste si actualului presedinte al Romaniei, ca sa puna mana pe cat mai multa putere, este stiut de mai multa vreme. Acuma se pare ca vasalii sai s-au hotarat ca este cazul sa oficializeze aceste deziderate si au inceput sa o faca aprinzand focuri prin munti, la aer curat, ca sa-si caleasca palosele.
Astfel, presedintele partidului, Emil Boc, a declarat, sambata, care sunt prioritatile PD-L de acum inainte. Iar faptul ca votul romanilor pentru unicameralism si reducerea numarului de parlamentari a fost categoric pro face ca acestea sa reprezinte prioritatea zero pentru PD-L, partid care spera sa gaseasca deschidere la PSD si PNL pentru modificarea Constitutiei in acest sens.
Boc a facut declaratia la finalul intalnirii liderilor PD-L, care a avut loc la Poiana Brasov.
„Votul romanilor nu se discuta, se aplica”, a spus Boc intr-o declaratie oficiala

Boc a sustinut ca PD-L are ca obiectiv indeplinirea vointei romanilor privind modernizarea statului. El a mai subliniat ca alte prioritati sunt Legea reformei sistemului de pensii si Legea responsabilitatii fiscale, ambele fiind necesar de adoptat in sesiunea legislativa care incepe astazi.
Sunt curios sa stiu ce ar scheuna Boc daca romanii ar vota nefavorabil vreo initiativa basesciana sau comandata de el. Sau nu s-ar mai auzi nimic, nici macar un “mac” scos prin somn.

Boc a mai mentionat ca prioritate Legea educatiei nationale, adoptatã prin proces parlamentar plecand de la proiectul Miclea si pritocita la Cotroceni, dar a carei asumare a raspunderii a fost legal respinsa.

Emil Boc a mai vorbit si despre Statutul Minoritatilor, despre care a spus ca va reintra in discutia Parlamentului dupa intreruperea dezbaterilor in 2007.

Boc a mentionat ca PD-L ramane un partener credibil de guvernare pentru UDMR, Independenti si Minoritati si ca se va cere organizatiilor judetene ale democrat-liberalilor sa gaseasca modalitati de colaborare cu PNÞCD, partid care a sustinut PD-L la alegeri. Si daca aceste lucruri au fost afirmate cu atata tarie de Emil Boc, este clar ca, in realitate, totul va fi pe dos, ceilalti parteneri de guvernare fiind tinuti pe dulapuri, ca in iatacul unei fete batrane.
Liderii democrat-liberali au stability si componenta Comsiei de Statut care va centraliza toate propunerile de reformare a partidului. Comisia va incepe sa lucreze de azi si este practic primul pas spre Conventia Nationala a PD-L, in cadrul careia vor fi organizate alegeri interne.

Totul suna frumos si nu ma bag peste bucataria lor plina cu gandaci. Ma intreb insa cum vor reactiona o serie de parlamentari portocalii, fara alta activitate decat de a-si incasa drepturile, stiind ca au mari sanse sa le piarda prin unicameralism si reducerea numarului de parlamentari.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.