Romania – pe ultimele locuri in clasamentul productivitatii la hectar

Romania – pe ultimele locuri in clasamentul productivitatii la hectar

0 242
Agricultorii romani inregistreaza unele dintre cele mai mici randamente la hectar la principalele culturi, arata un raport COCERAL, o organizatie europeana a traderilor si procesatorilor din agricultura, citat de Recolta.eu.  
Potrivit raportului COCERAL, productivitatea la grau Romania se claseaza pe locul 21 din 24 de tari din Uniunea Europeana. In timp ce romanii au recoltat anul acesta o medie de 2,9 t/ha, agricultorii francezi si nemti au obtinut peste 7 t/ha.  
La culturile de porumb, situatia e si mai rea, in conditiile in care, pe fondul secetei,  productivitatea fermelor locale s-a redus la jumatate fata de 2011, precizeaza Recolta.eu. Drept consecinta, Romania e pe ultimul loc in lista celor 17 tari din UE care produc porumb.  
La productia medie de floarea soarelui Romania ocupa pozitia a zecea din cele 12 tari producatoare, mai arata sursa citata.  
COCERAL reuneste organizatii nationale din aproape toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, reprezentante ale distribuitorilor, exportatorilor, importatorilor si administratorilor de silozuri activi in sectorul agricol. Romania este reprezentata de Asociatia Romana a Comerciantilor de Produse Agricole.      
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.