LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

0 130

Cum traiesc mortii – Will Self
Asezat de critici si de public in compania unor faimosi scriitori anglofoni precum cu James Joyce, Saul Bellow sau Philip Roth, romancierul Will Self ne conduce scriitoriceste in taramul de dincolo. O replica subpamanteana a Londrei de la suprafata. Acolo descoperim halucinati ca raposatii traiesc la fel ca viii. Chiar daca nu mai locuiesc in centru ci in suburbii, platesc taxe, fumeaza, merg la slujbe si ies la restaurant. Au memorie, libido, kilograme in plus, invidii, antipatii si vendete. La finele incursiunii la bratul personajului feminin Lily Bloom, cititorul afla, printre altele, ca cel mai rau lucru care i se poate intampla unui om este sa nu-si traiasca moartea. O carte londoneza a mortilor, imbibata de cinism, sarcam si umor usturator.

Minciuni la altar – Robin L. Smith
Doctorul autor al cartii – o femeie – raspunde indemnului acela pe care il lanseaza preotul la oficierea unei casatorii, prin care ii invita pe cei ce cunosc motive pentru care insurateii n-ar fi bine sa-si puna pirostriile sa vorbeasca sau sa taca pe vecie. Robin Smith a ales sa vorbeasca. Despre nevoile nerostite, intrebarile neadresate inca si de planurile ascunse care se gasesc, de regula, in spatele juramintelor facute in fata altarului. De multe ori, dupa o vreme, toate acestea dau nastere suferintei si sentimentului de neajutorare si de esec in casnicie.
Autoarea explica de ce este important sa „deschizi bine ochii” atunci cand faci un asemenea pas si de ce nu e niciodata prea tarziu sa reformulezi promisiunile facute la inceputul casniciei.
Juramintele rostite in fata altarului pot deveni planuri realiste pentru sudarea unui cuplu si obtinerea fericirii pe termen lung.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.