Pestera Fundata din Brasov a fost deschisa publicului

Pestera Fundata din Brasov a fost deschisa publicului

0 270

Pestera Fundata din judetul Brasov a fost amenajata si deschisa pentru prima data publicului, miercuri, dupa mai bine de 60 de ani de la descoperirea ei, investitiile pentru amenajare ridicandu-se la aproximativ 300.000 de euro, transmite Mediafax.
Pestera a fost curatata si amenajata cu scari interioare, pasarele si bare de protectie pentru a putea primi turistii, fiind deja introdusa in circuitele turistice.
„Pestera are un sistem unic in Romania de iluminat, care a fost adus din Germania. Acest iluminat rece poate sa pastreze acelasi microclimat de 8-9 grade Celsius indiferent de anotimp”, a declarat Vestea, potrivit sursei citate.
Pretul unui bilet de intrare in pestera este de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii.
Primele date cu privire la existenta pesterii sunt din 1949. La inceputul anilor ’50, pestera a fost cartografiata, insa accesul in interior se putea face doar pe burta.
Pestera Fundata a fost reabilitata, si este, „în acest moment, cel mai bine amenajat obiectiv speologic din Romania“. Pestera se afla la trei kilometri de la iesirea din Rasnov, pe Drumul National 1E, care face legatura dintre Rasnov si Poiana Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.