PLD, sarcina extraurnerina a lui Traian Basescu

PLD, sarcina extraurnerina a lui Traian Basescu

0 144

Micutul Boc si dragul Stolo au intrat fortat in zodia creatiei; abandonati de presedintele statului, Traian Basescu, in fata camerelor de filmat si a microfoanelor intinse flamand de reporteri, liderii celor doua partide sucombate fulgerator acum doua zile se muncesc sa produca cele mai convingatoare versiuni pentru aparitia bastardului PDL.


La starea civila, noul venit pe lume a fost inregistrat cu tata PD si mama PLD, ca sa nu rada lumea de el ca n-ar fi fost dorit de parinti. Realitatea pe care cei doi vor mai incerca o vreme s-o ascunda cu vorbe mestesugite tine de intimitatea sefului statului. Care in timpul liber facea pe mama, tata si dadaca disparutelor PD si PLD din viata politica. Traian Basescu era gravid de ceva vreme cu proiectul proaspatului nascut PDL. Venit pe lume in promiscuitatea Cotrocenilor, nou-nascutul le-a fost trantit in brate lui Boc si Stolojan intr-un moment nepotrivit. Cei doi erau despartiti inca dinainte de scrutinele din 25 noiembrie. Unul pentru ca se saturase sa-l mai care pe celalalt in spate prin sondaje, celalalt pentru ca i se urase sa fie jignit cu epitetul de anexa a primului. Cand erau gata-gata sa oficializeze separarea si sa-si vada fiecare de propriile procente, au fost rechemati sub vascul care impodobeste usa Palatului Cotroceni de sarbatori si sa-si dea sarutul de impaciuire.


Boc si Stolo, parintii din acte, se vor mai preumbla o vreme prin televiziuni sa explice cat de binevenita este aparitia PDL si ce bine se inteleg ei in familia reincropita sub auspicii prezidentiale. Seful statului poate, in schimb, sa-si premieze croitorul. Atat de bine i-a cusutul omul costumele ca nimeni n-a bagat de seama rotunjimile sarcinii.


E drept ca si asta a avut o evolutie greu de anticipat. Conceput la repezeala dupa comunicarea rezultatelor la euroalegeri, pedeleul lui Basescu a iesit maturizat gata, indopat bine din placenta de la scrutin.


Asigurat acum de sustinerea unui mare partid de dreapta care ii va asigura cel de-al doilea mandat prezidential, presedintele mai are o singura grija. Ramas greu la piciorul urnei de vot, in fanta careia s-au introdus buletinele castigatoare, Basescu mai trebui sa-si ascunda cicatricele nasterii intempestive. Pentru ca PLD a fost o sarcina extraurnerina.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.