Maternitatea Brasov va fi finantata dupa clasificare

Maternitatea Brasov va fi finantata dupa clasificare

0 757
Un nou contract cu Casa de Asigurari de Sanatate va aduce Maternitatea pe linia de plutire. Desi a obtinut o clasificare superioara de mai bine de doi ani, unitatea  nu a reusit sa primeasca si finantare conform incadrarii. Cu noul contract, insa, situatia se va schimba. Dupa ce vor creste numarul de cazuri decontate si sumele platite de Casa pentru fiecare caz rezolvat, vor fi bani si pentru arierate, si pentru investitii.
Spitalul de Obstetrica si Ginecologie „A.I Sbircea“ a avut in ultimele trei luni de mai multe ori conturile blocate. Asta pentru ca nu si-a mai putut plati datoriile catre furnizorii de servicii si materiale medicale. Desi restantele nu mai sunt chiar la nivelul celor de acum cativa ani, situatia nu va putea fi remediata pana la semnarea unui nou contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, spune managerul dr Mircea Preda.
Odata semnat noul contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, Maternitatea va primi in plus aproximativ 200.000 de lei pe luna, bani cu care se vor achita toate datoriile si cu care se vor putea face si investitii. Odata cu noul contract, casa va plati si un numar mai mare de cazuri. Si asta, pentru ca Maternitatea brasoveana a reusit, in sfarsit, sa obtina  finantarea conform clasificarii, care i-ar permite sa primeasca sume mai mari pentru fiecare caz rezolvat.
Maternitatea Brasov preia pe langa cazurile din municipiu si cazuri din Zarnesti, Fagaras si Rupea, dar si din judetele limitrofe Covasna, Harghita si Prahova. De altfel, 13% dintre cazurile tratate la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie „A.I Sbircea“ provind din afara judetului.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.